Een wonderlijk verhaal

Op 6 juli 1938 leest Jan van der Kuijl (officieel heette hij Hendrik Jan) de “Courant het Nieuws van den Dag). Bij het lezen van de familieberichten viel zijn oog op een advertentie waarin de 40 jarige echtverbintenis van de heer L.C. Halling en mevrouw M.S. Halling van der Kuijl werd aangekondigd. Direct viel Hans de gelijkenis op met zijn en zijn vaders naam.

Zijn vader werd gelijk met zijn 2 zusjes en een veel oudere broer op 9 jarige leeftijd wees en dacht dat de naam van der Kuijl niet meer voor kwam. Dat zette hem aan om onderstaande brief te sturen. Waarbij opmerkelijk is dat hij tekende met J. v.d. Kuijl Jr. Maar dat vond hij waarschijnlijk interessant staan.

Het bleek inderdaad familie te zijn. Echter niet een dochter van zijn oom maar een halfzus van zijn vader waarvan hij het bestaan niet wist. In onderstaand artikel is te lezen hoe de familie uit elkaar was gerukt en weer samen kwam.

Hieronder de ingekleurde foto waarop Leendert en zijn jongere broer Johannes samen in de genoemde auto zitten. Het jongetje is één van de kleinkinderen van Johannes. Jan Johannes Dikken Jan Johannes is de zoon van Johanna Dikken-van der Kuijl. De dochter van Johannes.

Deze info kreeg ik van Lidy, de zus van Johannes Jan. Zij stuurde ook onderstaande foto.

Links Johanna Dikken-van der Kuijl, naast haar Dinie van der Kuijl-Vredeveld en tegenover haar familie van de in de oorlog gebleven Leendert. Leendert Jan met pet in het midden. Daarnaast Maria Sophie, Bertus, Johannes en ??.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.