Familiewapen

Ook de familie van der Kuil heeft een familiewapen. In 1996 laat Teunis van der Kuil (11 januari 1918) een wapen ontwerpen. Dit wapen wordt in 1997 opgenomen in het Heraldische Wapenregister.

Hieronder de uitleg zoals vermeldt op de website van Wazamar.org

De kleuren van de velden zijn gebaseerd op die van Rotterdam, de stad waar de aanvrager geboren en getogen is. – De achtpuntige sterren symboliseren zijn twee zonen. – De pauwenveren zijn ontleend aan het Scheveningse wapen Pronk, uit welke familie de echtgenote van de aanvrager stamt.

2 reacties op Familiewapen

  1. Het wapen zoals vermeld op de wapenbrief van de N.G.V. wijkt af van het wapen zoals vermeld op “Wazamar”. Hieronder een aanvullende beschrijving van het wapen:

    Van Breugels ́s tekening voldeed ruimschoots om tot opname in het wapenregister te geraken. Bij vergelijking met de wapens getekend door Van den Sigtenhorst is het niveauverschil evenwel overduidelijk. Vergelijking is in dit geval eigenlijk niet eerlijk. Van den Sigtenhorst stond geruime tijd wat het wapentekenen betreft op eenzame hoogte, hij verkeerde in de jaren ́70 op de top van zijn creatieve periode en als tekenaar van de Hoge Raad van Adel vond hij het bijzonder aardig ook eens een wapen voor een familie als Pronk te maken. Het valt Van Breugel niet te verwijten dat hij daar niet tegenop kon. Er werd besloten, dat er bij de eerste de beste gelegenheid een tekening met meer kwaliteit van het Van der Kuil wapen zou moeten komen. Een geschikte aanleiding was de aankondiging van de publicatie t.z.t. van deel 2 van het Nederland ́s Wapenboek waarin het wapen zal worden opgenomen. Daartoe moest er eerst een excellente tekening van worden gemaakt. In januari 1999 is C. Böhms te ́s-Gravenhage, als officieuze opvolger van Van den Sigtenhorst, gevraagd dit te verwezenlijken. Al in maart van dat jaar was zijn versie van het Van der Kuil wapen gereed.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.